La dolce vita, ook @qualitywines in Veurne

Ciao tutti

Italian Wine Days

Zaterdagnamiddag, 8 september, en ik breng een bezoek aan Mario, in zijn shop, gelegen aan de Vooruitgangstraat 3D in Veurne.


De joviale wijnconnaisseur is bij mijn aankomst druk in de weer. De Italian Wine Days, met een mooie selectie Italiaanse wijnen in de kijker, trekken zijn trouwe en ook nieuwe “wine lovers” naar de zaak. Tal van promoties, advies met passie over jouw gekozen glaasje ….en een bordje antipasti, … carpe diem!

Loopbaan en ervaring

Na een opleiding aan de hotelschool van Koksijde start Mario’s carrière in De Karmeliet en daarna in het klassevolle Conrad hotel te Brussel. Wijnkennis is reeds daar zeer belangrijk, als sommelier en beverage verantwoordelijke.
7 jaar later wordt hij vertegenwoordiger wijn bij Ad Bibendum en daarna Selezione Vini Italiani.

The world is his oyster, bezoeken aan de wijnstreken in Chili, Australië en Zuid-Afrika staan op zijn agenda.

Start Quality Wines

Vervolgens maakt Mario zijn jongensdroom waar en start hij zijn eigen zaak. Volgend jaar viert hij inmiddels zijn 10-jarig jubileum. Om dit te vieren is er volgend jaar een eigen jubileum blend in de maak! Hou onze website en social media zeker in de gaten.

Met Quality Wines wil Mario zich onderscheiden door de alternatieve wijnen aan te bieden. De uitdaging is op zoek te gaan naar het kwaliteitsvol, doch uniekere wijndomein, dat je niet op elke hoek van de straat vindt.

Zijn dada is Italië, maar Spaanse, de klassieke Franse wijnen en andere wereldwijnen zitten ook in zijn gamma. Een samenwerking met 65 partners betekent dat elk zijn gade vindt !

Geschenkmanden

Naast wijnen, biedt Quality Wines ook olijfolie, tapenades en pasta aan.
Ook gin, aperitieven en digestieven ontbreken niet. Ideale producten om een geschenkmand te verrijken tot een gevarieerd en persoonlijk cadeau.

Iedereen welkom

Particulieren, horeca en bedrijven zijn welgekomen klanten bij Quality Wines. In de wijnshop, open sinds eind 2017, kan je komen afhalen. Gemakkelijk is de eigen parking voor de deur. En … weet dat Mario erop staat om jouw bestelling persoonlijk tot in jouw koffer te plaatsen. Lekker meegenomen. Leveren is ook geen probleem.

Jouw wijnpartner voor feesten

Op zoek naar een partner voor jouw feest, dan is Mario your man. Twijfel je hoeveel flessen je nodig hebt, geen probleem, elke gesloten fles wordt teruggenomen. De glazenservice en het lenen van ijsemmers of frigo’s extra zijn gemakkelijk bij het zorgeloos organiseren van jouw event. Geen afwas, de glazen mogen vuil terug !

Enkele zotte vragen !

Je zingt een liedje onder de douche ? Welk ?
“Sara van Eros Ramazzotti”

Wat is jouw lievelingseten, met welk wijntje ?
“Zonder twijfel, een receptje met hertenvlees, samen met een glaasje Diavolo Chianti Classico”

Ik vraag Mario om zijn favoriete toppers uit zijn assortiment van 650 wijnen te kiezen. Hij trekt meteen de kaart van het familiaal wijndomein Garofoli, dat reeds 4 generaties lang Italiaanse topwijn produceert :
“Podium Verdicchio dei Castelli di Jesi van Garofoli is een van de meest gelauwerde wijnen, oa de Gamberro Rosso, de ”Michelin” van de Italiaanse wijnen.”

 

Agenda Mario organiseert regelmatig degustatiemomenten & teambuildings

Noteer alvast het weekend van 19, 20 en 21  oktober, dan staat de herfst-tasting op de agenda bij Quality Wines  in Veurne.

Is een degustatie op maat eerder iets voor jou, teambuilding – in vereniging – vriendenkring – familie -, dat kan ook vanaf 10 personen. Dit kan doorgaan in de wijnshop van Quality Wines, met een kaasbuffet, maar een gepersonaliseerde formule is altijd mogelijk.

Na een hapje en een drankje :), laat ik jullie met deze wijnquote

 

mindful, wineful groetjes,

L.V.

Ontdek, beleef, geniet !

Quality Wines  – Vooruitgangstraat 3D in Veurne
T 058 52 26 54
Bestel via de webshop

Volg Quality Wines op Facebook en Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: